miercuri, 15 octombrie 2014

Aceeaşi întrebare, răspuns diferit..

   Mintea umană e o minune! 
  Ce vag sună.."Oare ce-or vrea să spună fetele astea?" O simplă afirmație stârnește o mulțime de gânduri în doar câteva secunde.. Ei bine deja ați și primit un răspuns. Tocmai asta e. Lumea în care trăim, greutățile cu care ne confruntăm respectiv propria imaginație care poate călători până în locuri pe care nici noi nu le putem defini, generează, dau naștere infinității de gânduri care ne străbat mintea zilnic..și de cele mai multe ori ne macină și ne demoralizează constant..("De ce totul merge atât de rau?", "De ce nu pot arăta și eu așa?", "Aș vrea să fiu în locul ei/lui", "Nu am destul.. Doar atât merit?!" , "De ce eu?"..etc.)


   Și în momentul în care această mentalitate pune stăpânire pe noi, încep așa zisele probleme. Ei bine cred că și voi considerați că ar fi cazul să înlocuiți această gândire preconcepută. Identitatea/personalitatea fiecăruia trebuie să fie caracterizată de încredere și respect față de sine. De ce să nu ne trezim în fiecare dimineață multumiți de propria persoană? De ce să nu ne uităm în oglindă și să prindem curaj știind că suntem capabili să ne realizăm ORICE vis?
   Societatea și anturajul deformează speranța, încrederea, dând naștere unor idei eronate care de multe ori ne complexează. În mare parte, tot ceea ce vedeți în jur e o iluzie. Realitatea trăita de tine însuți/însăți este produsul gândurilor, voinței, muncii tale. Fiți recunoscători pentru ceea ce aveți, fără a vă mai compara cu ceilalți!
   Conștientizează faptul că ești unic. Ești capabil de orice. Totul se rezumă la un simplu "click", un impuls al minții tale! Serios..ești cea mai inteligentă "mașinărie" creată vreodată.Un comentariu :

  1. Cand o sa ne acceptam limitele vom fi putin mai fericiti, eu asa cred. Si trebuie sa ne luptam nu doar cu societatea ci si cu noi insine pentru linistea interioara.

    RăspundețiȘtergere